26-02-2019

Burgemeesters op bezoek bij Pfizer

Vorige week brachten burgemeester Aboutaleb van Rotterdam en burgemeester Oskam van Capelle aan den IJssel een informeel werkbezoek aan het kantoor van Pfizer om kennis te maken en toekomstige mogelijkheden voor samenwerking te bespreken.

Omdat het kantoor van Pfizer precies op de grens van de gemeentes Rotterdam en Capelle ligt, waren beide burgemeesters samen met een delegatie uit gemeente en bedrijfsleven uitgenodigd om het geneesmiddelenbedrijf te bezoeken. Pfizer-directeur Wiebke Rieb over het bezoek: ‘Rotterdam wil zich ontwikkelen als life science health-regio. Daar kunnen wij als bedrijf gericht op zorg mooi bij aansluiten. Wij geloven in de kracht van samenwerking en hopen dat hier mooie verbindingen uit voortkomen.’

Samenwerking
Pfizer heeft al diverse samenwerkingsverbanden binnen Rotterdam, deze kwamen tijdens het bezoek van de burgemeesters ter sprake. Zo nam het bedrijf afgelopen jaar deel aan netwerkbijeenkomsten van Venture Café Rotterdam, waar gevestigde ondernemers en startups elkaar ontmoeten. Ook werkte Pfizer met het Erasmus Medisch Centrum en het Natuurhistorisch Centrum samen aan een tentoonstelling over antibioticaresistentie. Daarnaast was er tijdens het bezoek aandacht voor het lesproject Love Control, dat mede georganiseerd wordt door Pfizer op ROC’s in heel Nederland. Het project is erop gericht de kennis van mbo-studenten over seksualiteit, soa’s en anticonceptie te vergroten.

Meer dan geneesmiddelenontwikkeling
Tijdens het bezoek van de burgemeesters stelden de verschillende afdelingen van Pfizer zich voor en lieten zien dat hun bedrijf veel meer is dan een geneesmiddelenontwikkelaar. Zo was er aandacht voor het project Pfizer4all, dat medewerkers in staat stelt om tijdens werktijd vrijwilligerswerk te doen. Ook het project Pfizer in Beweging kwam aan bod, een project dat allerlei sportactiviteiten voor medewerkers initieert, waardoor zij mee kunnen doen aan de marathon van Rotterdam of aan de Erasmus MC - Tour de Rotterdam, een fietstocht om geld in te zamelen voor het goede doel.

Leerzaam bezoek
Natuurlijk was er ook aandacht voor de ziektebeelden waar Pfizer zich op richt via onderzoek, de ontwikkeling van geneesmiddelen en hulpmiddelen om de kwaliteit van leven van patiënten te verbeteren.
‘Ik vond het een leuk leerzaam bezoek waarbij ik veel heb gehoord over veel verschillende onderwerpen,’ aldus burgemeester Ahmed Aboutaleb, ‘Het gaat in het publieke debat vaak over de prijs van geneesmiddelen. Maar wat veel mensen volgens mij niet weten, is hoe complex het is om nieuwe geneesmiddelen te ontwikkelen. Al is het wel belangrijk om over de beheersbaarheid van zorgkosten te praten.’

Burgemeester Aboutaleb en burgemeester Oskam op bezoek bij Pfizer