03-09-2019

European Clinical Research Conference in Amsterdam

Op 10 en 11 februari 2020 vindt in Amsterdam de vijfde editie van de International Conference on Clinical Research plaats. Centraal staat hoe wetenschap, technologie en regelgeving samenkomen voor een betere gezondheid van de patiënt.

Omdat de wereld rondom klinisch onderzoek zo snel verandert, is het moeilijk om up-to-date te blijven over alle veranderingen in het werkveld. De snelle ontwikkeling van innovatieve geneesmiddelen en medical devices vragen van onderzoekers het vermogen om te kunnen gaan met een omgeving die voortdurend verandert. Op de conferentie worden deelnemers bijgepraat over het laatste nieuws op het gebied van wetenschap, technologie en Europese wet- en regelgeving.

Programma
Tijdens de conferentie komen veel verschillende sprekers aan bod uit het veld van klinisch onderzoek, de geneesmiddelensector, patiëntenorganisaties en wet- en regelgevingsinstanties zoals het Europees Geneesmiddelen Agentschap (EMA). De conferentie wordt georganiseerd door EUCROF (European CRO Federation), de Europese koepel van CRO-organisaties, en de Nederlandse en Belgische koepels ACRON en BeCRO.

Kansen en uitdagingen
In juni organiseerde de Vereniging Innovatieve Geneesmiddelen een bijeenkomst over klinisch onderzoek in Nederland. Tijdens deze bijeenkomst kwamen alle kansen en uitdagingen op dit gebied uitgebreid aan bod. De conclusie was dat Nederland het in zich heeft om Europees koploper te worden op het gebied van klinisch onderzoek, maar dan moeten wel de procedures rondom het opstarten van onderzoek verbeteren. Later dit jaar komt de Vereniging, samen met andere veldpartijen, met een concrete agenda die deze knelpunten weg moet nemen.

European Clinical Research Conference

Folder ‘Hoe wordt Nederland koploper op het gebied van klinisch onderzoek?’