17-09-2019

Gilead fietst Ride for The Roses voor kankeronderzoek

Medewerkers van Gilead hebben 15 september deelgenomen aan de 22e editie van de Ride for The Roses, een wielrenevent dat dit jaar plaats vond in Zeeland. Samen met 7.000 andere deelnemers haalden zij geld op voor KWF Kankerbestrijding.

Het Gilead-Kite team fietste met tien medewerkers 100 kilometer en bracht daarmee bijna € 4.500,- bij elkaar voor kankeronderzoek. ‘Erg mooi dat we als team en middels familie, vrienden en collega’s een bijdrage hebben kunnen leveren aan het onderzoek naar kanker. We kijken uit naar de volgende Ride for The Roses’, zegt Sander Veltkamp, medisch directeur van Gilead Sciences Nederland, en deelnemer aan de fietstocht.

8,5 ton
Het peloton haalde in totaal € 852.709,- op met de fietstocht. ‘Hiermee kan een significante versnelling in onderzoek worden gerealiseerd’, zei Johan van de Gronden, directeur KWF Kankerbestrijding, bij de finish afgelopen zondag. ‘Daar zijn we de deelnemers, alle vrijwilligers en de provincie Zeeland ontzettend dankbaar voor.’

Bekende deelnemers
Aan deze editie van Ride for The Roses namen ook een aantal bekende Nederlanders deel. Zo fietste een team van zes kabinetsleden mee, onder aanvoering van minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid, Welzijn en Sport). Volgend jaar vindt Ride for The Roses plaats in de provincie Drenthe op 27 september.