17-09-2019

Julian Righetti nieuwe General Manager Boehringer Ingelheim

Boehringer Ingelheim, lid van de Vereniging Innovatieve Geneesmiddelen, heeft Julian Righetti per 1 augustus aangesteld als General Manager en Head of Human Pharma voor de Nederlandse vestiging.

Voor zijn carrière bij Boehringer Ingelheim studeerde Righetti geneeskunde aan de Universiteit van Buenos Aires en specialiseerde zich tot cardioloog. Tevens voltooide hij een onderzoeksmaster Klinische Farmacologie.

Zuid- en Noord-Amerika
In 2005 trad Righetti in dienst bij Boehringer Ingelheim om aan cardiologische fase III-studies mee te werken voor Argentinië, Peru en Colombia. In 2006 nam hij deel aan een International Management Development Programma en in november 2008 verhuisde hij naar Noord-Amerika om bij Boehringer Ingelheim in Ridgefield te werken aan medicijnen tegen diabetes.

Europa
Hij wordt later benoemd tot medisch en R&D directeur in Spanje waar hij teams leidt voor verschillende therapeutische gebieden. In 2014 vervolgt hij zijn carrière in regionale rollen, waarin hij verantwoordelijk is voor de medische afdelingen van verschillende Europese landen.

Nederland
In zijn functie als General Manager en Head of Human Pharma Nederland is Righetti verantwoordelijk voor zowel de Human Pharma en Animal Health bedrijfsvoering in Nederland.

LinkedIn-pagina Julian Righetti