12-11-2019

Nieuwe publicatie geeft inzicht in geneesmiddelenzorg

Hoe lang duurt de ontwikkeling van een innovatief geneesmiddel? Wat is apotheekbereiding? Wie mogen geneesmiddelen voorschrijven en verstrekken? Het boek ‘Zó werkt de geneesmiddelenzorg’, dat 18 november verschijnt, geeft inzicht in de geneesmiddelenzorg.

Voor veel mensen is onduidelijk hoe prijzen tot stand komen en waarom het zo lang duurt voordat een nieuw geneesmiddel beschikbaar is voor patiënten. ‘Zó werkt de geneesmiddelzorg’ laat zien hoe dit werkt en geeft uitleg over de organisatie van de geneesmiddelenzorg, van onderzoek en zorg tot vergoeding en controle. Het behandelt thema’s als geneesmiddelentekort, marktbescherming en veiligheid en legt uit wat begrippen zoals ‘de sluis’, ‘add-on’ en ‘weesgeneesmiddelen’ betekenen.

Boekpresentatie
‘Zó werkt de geneesmiddelzorg’ is een uitgave van ‘Platform Zó werkt de zorg’ en is gemaakt met de steun van elf partijen, waaronder de Vereniging Innovatieve Geneesmiddelen. De Argumentenfabriek heeft het proces begeleid en het boek gemaakt. Het boek wordt op maandagmiddag 18 november gepresenteerd in Nieuwspoort in Den Haag. Vertegenwoordigers van organisaties die hebben meegewerkt aan de totstandkoming van het boek gaan hierover met elkaar in gesprek.

Bestel hier het boek ‘Zó werkt de geneesmiddelenzorg’