12-02-2019

Roche, Bayer, Chiesi en Merck topwerkgever

AstraZeneca, Chiesi, Merck, Bayer en Roche zijn gecertificeerd als Top Employer van Nederland. De onderscheiding bevestigt dat deze lidbedrijven van de Vereniging Innovatieve Geneesmiddelen een excellent HR-beleid voeren.

De in totaal 71 topwerkgevers van Nederland werden 7 februari bekend gemaakt tijdens het Top Employers Certification Dinner in de Lichtfabriek in Haarlem. Acht organisaties vielen in de categorie Cure & Care. Het Top Employers Institute beoordeelt en certificeert wereldwijd het personeelsbeleid van toonaangevende werkgevers. Daarbij wordt onder andere gekeken naar arbeidsvoorwaarden, talentontwikkeling, leren & ontwikkelen en prestatiemanagement.

Goed werkgeverschap
AstraZeneca is als derde geëindigd van alle Nederlandse Top Employers genomineerden. Dit jaar kreeg AstraZeneca voor de tiende keer de Nederlandse certificering, en voor het eerst de Europese.
Roche Pharma in Woerden mag zich voor het vijfde jaar op rij Top Employer Nederland noemen. Roche Diagnostics in Almere certificeerde zich voor de eerste keer. ‘Roche neemt haar werkgeverschap serieus en zet zich actief in om de beste arbeidsvoorwaarden te creëren. Afgelopen jaar hebben we een nieuw salarishuis opgesteld, waardoor het makkelijker is een vergelijking te maken met andere farmaceutische bedrijven. De komende tijd ligt de focus op ons mobiliteitsbeleid’, zegt Celia Noordegraaf van Roche.

Trots
Ook Bayer is trots dat het zich opnieuw tot de beste werkgevers van Nederland mag rekenen. Het geneesmiddelenbedrijf scoorde goed op het gebied van talentwerving, leiderschapsontwikkeling, personeelsplanning en het inwerken van nieuwe medewerkers. ‘Als gecertificeerde Top Employer laten we duidelijk zien dat we onze medewerkers op waarde schatten. In onze werkomgeving worden creativiteit en ondernemerschap voortdurend gestimuleerd, zodat iedereen persoonlijk leiderschap kan tonen en zijn talenten ten volle kan benutten’, aldus Danny Merckx, hoofd HR Bayer Benelux.

Mensen centraal
Chiesi Pharmaceuticals behaalde niet alleen het certificaat voor Nederland, maar werd ook benoemd tot Top Employer Europe. Hiervoor worden de bedrijven in verschillende Europese landen gekeurd. HR-manager Maria Ibanez Grandes: ‘Nederland is het tiende Chiesi-land dat zich Top Employer mag noemen. Het weerspiegelt de inzet van het bedrijf om mensen centraal te stellen.’

Top Employer Global
Merck wist zich te certificeren als topwerkgever in Nederland, Europa én de wereld. Hiervoor werden maar liefst 22 landen met Bayer-vestiging onder de loep genomen door het Top Employers Institute.'We zijn trots dat Merck opnieuw benoemd is tot ‘Top Employer Nederland’. Deze benoeming bevestigt onze betrokkenheid bij het optimaliseren van ons wervings- en personeelsbeleid en bij de ontwikkeling van onze werknemers’, zegt een trotse Julia de Neef, hoofd HR van Merck Nederland.

Website gecertificeerde topwerkgevers 2019