10-10-2019

Ross-van Dorp ambassadeur sector Life Sciences & Health

Vanaf 1 januari 2020 is Clémence Ross-van Dorp ambassadeur voor het Actieprogramma ‘Nieuwe kansen voor Topsector Life Sciences & Health’ (LSH).

Dit doet zij namens minister Bruno Bruins van Medische Zorg en Sport en staatssecretaris Mona Keijzer van Economische Zaken en Klimaat.

Actieprogramma
Het Actieprogramma is opgezet naar aanleiding van de komst van het Europees Geneesmiddelen Agentschap (EMA) naar Nederland begin 2019. Als ambassadeur gaat Ross-van Dorp zich inzetten om de economische en maatschappelijke kansen die de komst van de EMA biedt optimaal te verzilveren en zo de Nederlandse LSH-sector te versterken. Dit najaar start Ross-van Dorp met voorbereidende activiteiten op haar rol als ambassadeur: zo zal ze alvast kennis gaan maken met de relevante stakeholders.

Topsector LSH
Naast de nieuwe ambassadeur heeft de Topsector LSH sinds 1 april 2019 ook een boegbeeld: Carmen van Vilsteren. Zij nam het stokje over van Hans Schikan. Van Vilsteren richt zich vooral op het maatschappelijke thema gezondheid en zorg binnen het nieuwe missie-gedreven topsectoren- en innovatiebeleid. Eén van haar eerste taken was de aanstelling van een ambassadeur voor het actieprogramma.

Loopbaan
Ross-van Dorp is voorzitter van de Long Alliantie Nederland. Ook is ze bestuurder bij de Stichting Agora en vervult zij diverse toezichthoudende functies, waaronder bij de Universiteit Twente en het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie. Ross-Van Dorp was van 2002 tot 2007 staatssecretaris van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Bericht Rijksoverheid