12-11-2019

Saraswati Khan nieuwe General Manager Merck BV

Merck BV, lid van de Vereniging Innovatieve Geneesmiddelen, heeft Saraswati Khan per 1 november aangesteld als General Manager.

Saraswati Khan begon haar loopbaan bij Merck in 2009 in India en heeft meer dan 25 jaar ervaring op de gezondheidszorgmarkt. Aanvankelijk was ze werkzaam in sales, daarna vervulde ze een reeks van marketing- en leidinggevende functies. Binnen Merck Healthcare heeft ze met succes als Business Unit Head leiding gegeven, eerst in India en vervolgens in Brazilië.

Dynamische markt
Khan: ‘Ik ben blij om deze nieuwe uitdaging aan te mogen gaan binnen een van de meest dynamische en strategische markten in Europa. Onze Nederlandse Healthcare Business staat klaar om in de toekomst nog meer patiënten te helpen en ik ben dankbaar voor de kans om enerzijds mijn ervaringen te delen en anderzijds te leren van mijn nieuwe collega's in Nederland.’

Over Merck
Merck is een toonaangevend wetenschappelijk en technologisch beursgenoteerd familiebedrijf dat al sinds 1668 bestaat. Het concern is eigenaar van de wereldwijde rechten op de naam en het merk Merck, uitzondering hierop zijn de Verenigde Staten en Canada. Binnen de divisie Healthcare, met hoofdkantoor in een buitenwijk van Amsterdam, werken bijna vijftig medewerkers aan innovatieve behandelingen voor multipele sclerose, kanker, onvruchtbaarheid en schildklieraandoeningen. In heel Nederland zijn in de verschillende vestigingen in totaal vierhonderd medewerkers werkzaam in Healthcare, Life Sciences (biomedische wetenschappen) en Performance Materials (hoogwaardige materialen).