08-01-2019

Schouw nieuwe blogger Skipr

Gerard Schouw, directeur Vereniging Innovatieve Geneesmiddelen, is sinds december 2018 een van de nieuwe bloggers op Skipr. Zijn eerste blog ging over het slopen van schotten in de geneesmiddelenbekostiging.

In zijn blog gaat Schouw in op de zorguitgaven en corrigeert hij het onjuiste beeld dat deze de pan zouden uitrijzen door geneesmiddelenmakers. ‘Innovatieve geneesmiddelen worden met name ingezet in de ziekenhuiszorg. Wat ziekenhuizen aan geneesmiddelen kwijt zijn, bepaalt maar een beperkt deel van de ontwikkeling van de totale zorguitgaven.’ schrijft hij.

Integraal geneesmiddelenbudget
Schouw geeft verder aan dat we natuurlijk scherp moeten blijven letten op de uitgaven voor innovatieve geneesmiddelen. ‘Maar we komen nu in de situatie dat te hard drukken op de kosten ertoe leidt dat mensen geen toegang meer krijgen tot de medicijnen die zij nodig hebben. Dan schieten we door in de verkeerde richting’, laat hij weten. Schouw hoopt dat de bestaande schotten in de bekostiging van geneesmiddelen snel verdwijnen en plaatsmaken voor een integraal geneesmiddelenbudget.

Stijging Skipr99
Skipr brengt jaarlijks de belangrijkste bestuurlijke beïnvloeders in de zorg in beeld. In de laatste editie, die van 2019, staat Gerard Schouw op de dertigste plaats. Een stijging van 69 plaatsen ten opzichte van het jaar daarvoor. In de editie 2018 verscheen Gerard Schouw voor het eerst in deze lijst, op de 99e plek.

Skipr-blog Gerard Schouw: ‘Sloop de schotten in geneesmiddelenbekostiging’

Skipr-99