08-01-2019

#WijGevenNietOp, ook in 2019

Met #WijGevenNietOp onderstreept de geneesmiddelensector haar toewijding aan de ontwikkeling van innovatieve medicijnen. Geneesmiddelenbedrijven blijven ook in 2019 werken aan de nieuwe medicijnen die patiënten nieuwe en betere levenskansen geven.

Want ziektes slapen niet. Ze groeien, ze veranderen en ze veroorzaken veel pijn en leed bij talloze patiënten. Daarom geven medewerkers van de 44 leden van de Vereniging Innovatieve Geneesmiddelen niet op met het zoeken naar medicijnen tegen ziekten waarvan we vandaag de strijd nog verliezen.

Grote toewijding
Onder de hashtag #WijGevenNietOp vertellen medewerkers van geneesmiddelenbedrijven over hun grote toewijding aan en persoonlijke betrokkenheid bij de ontwikkeling van innovatieve geneesmiddelen. Op de website wewordenbeter.nl staan inmiddels zevenendertig beloftes van medewerkers. Hierin vertellen zij wat hun persoonlijke drijfveer is om te blijven zoeken innovatieve geneesmiddelen, of behandelingen, tegen Alzheimer, leukemie, diabetes, hiv, kanker en nieuwe vaccins.

Geneesmiddelenbedrijven zichtbaarder
Ook in 2019 gaat de Vereniging door met het vertellen en verspreiden van verhalen. Hermine Klein, projectleider bij de Vereniging Innovatieve Geneesmiddelen, ontvangt positieve reacties op #WijGevenNietOp. ‘We verspreiden de verhalen via onze social mediakanalen zoals LinkedIn en Twitter. We horen vaak terug dat mensen het waarderen dat de "mensen van de geneesmiddelenbedrijven" zichtbaarder worden.‘

Europese campagne
WijGevenNietOp is onderdeel van de Europese campagne #WeWontRest van EFPIA, de Europese koepel van geneesmiddelenbedrijven. Hermine Klein: ‘Ook internationaal wordt aandacht gevraagd voor de passie en toewijding van mensen in geneesmiddelenbedrijven. Zij werken dagelijks aan de medicijnen voor morgen.’

Bekijk de beloftes op wewordenbeter.nl