15-10-2019

Young 4 Old: samen strijden tegen Alzheimer

Hoe komen we samen verder in de strijd tegen dementie? Dat is het thema van een bijeenkomst op 27 november in Nieuwspoort. Vier jonge sprekers vanuit de wetenschap, Alzheimer Nederland, Jong VWS en de Young Innovators of Medicines buigen zich hierover.

‘Ondanks verwoede zoektochten is er nog geen goed medicijn tegen dementie’, zegt Shanna Ferdinandus, secretaris van de Young Innovators, die dit event organiseren. ‘Maar dat mag geen reden zijn om op te geven. Vroeg of laat kan dementie ons allemaal raken, als patiënt of mantelzorger.’

Nu al doen
In Nieuwspoort gaan de aanwezigen samen vaststellen wat we nú al samen kunnen doen om de schade voor gezondheid en maatschappij te beperken. Denk aan preventie, tijdige diagnostiek, betere informatie-uitwisseling en een dementievriendelijke samenleving.

Sprekers
Neuroloog Jort Vijverberg (Amsterdam UMC) en onderzoeker Minke Kooistra (Alzheimer Nederland) maken het perspectief van wetenschap en patiënt inzichtelijk. Namens Jong VWS zal Anouschka Rozendaal spreken. Rick Henderik, voorzitter van de Young Innovator of Medicines, vertelt over medicijnontwikkeling. Na korte inleidingen van deze vier jonge sprekers reflecteert een ervaren panel op hun frisse ideeën.

Voor jong én oud
‘Met deze bijeenkomst hopen we dementie hoger op de agenda te krijgen, en samen een stap vooruit te komen’, zegt Ferdinandus. Voor wie is deze bijeenkomst bedoeld? ‘Voor elke professional die zich wil inzetten voor een betere behandeling van mensen met dementie. Iedereen is welkom, jong en oud!’

Meer info en aanmelden