Kennisatelier

Hoe maken we geneesmiddelenonderzoek toekomstbestendig?

Het ontwikkelen en op de markt brengen van innovatieve geneesmiddelen is de core business van de leden van de VIG. Onderzoek naar nieuwe geneesmiddelen is risicovol en vraagt om grote investeringen. De rendementen op research & development zijn de afgelopen jaren echter steeds verder teruggelopen. Hoe zorgen we ervoor dat fabrikanten ook in de toekomst onderzoek kunnen blijven doen naar nieuwe geneesmiddelen?

Voor dit kennisatelier hebben we Mark Stockbridge uitgenodigd, management consultant bij Deloitte UK, en specialist op het gebied van R&D. Stockbridge toonde in eerdere rapportages over R&D in de geneesmiddelensector aan dat het rendement op R&D in tien jaar is gedaald van 10,1% in 2010 tot 1,9% in 2018. Deze middag zal de Deloitte-consultant voor het eerst de nieuwste R&D-cijfers over het afgelopen jaar presenteren.

Vervolgens zal Stockbridge ons nog een stapje verder nemen in de onderliggende cijfers van de studie naar rendementen. Wat kunnen we daar als geneesmiddelensector van leren en is het mogelijk om deze neerwaartse trend te keren? Zodat we geneesmiddelenonderzoek toekomstbestendig kunnen maken.

Dit kennisatelier is alleen toegankelijk voor leden van de VIG. De organisatie en begeleiding is in handen van Matthijs Vermeer, beleidsadviseur van de Vereniging Innovatieve Geneesmiddelen. De voertaal is Engels.

Programma

14.30 - 15.00 uur Inloop

15.00 - 17.00 uur Presentatie en discussie Deloitte

17.00 - 18.00 uur Borrel

 

Datum en tijdstip

2020-01-28T14:30:00

Locatie

Vereniging Innovatieve Geneesmiddelen
Prinses Beatrixlaan 548-550
2595 BM DEN HAAG