Klinisch onderzoek: vijf ambities - Hoe wordt Nederland Europees koploper?

Nederland koploper in Europa qua klinisch onderzoek! Dat is de ambitie die centraal staat tijdens deze bijeenkomst van Vereniging Innovatieve Geneesmiddelen, woensdag 19 juni in Perscentrum Nieuwspoort (Den Haag).

Potentie benutten
Een sterk klinisch onderzoeksklimaat leidt tot snellere toegang tot innovatieve behandelingen voor Nederlandse patiënten. Bovendien versterkt dat het vestigingsklimaat. Ons land heeft de potentie om op het gebied van klinisch onderzoek tot de top van Europa te behoren. Met de komst van de EMA naar Amsterdam staat Nederland extra in de spotlights. Dit brengt nieuwe maatschappelijke en economische kansen met zich mee. Daarom is dit hét moment om samen vast te stellen hoe we die potentie ten volle gaan benutten.

Vijf adviezen
Tijdens deze meeting geven vijf opinieleiders vanuit verschillende perspectieven een advies. Vervolgens vindt er een paneldiscussie plaats met Tweede Kamerleden Joba van den Berg en Arno Rutte en twee experts op het gebied van klinisch onderzoek. Hierbij komt de rol van de politiek nadrukkelijk aan de orde.

Vanaf 11.30 uur zal er een lunch worden geserveerd.
Aanmelden: Graag ontvangen we vooraf uw aanmelding. Inschrijven kan via de knop Aanmelden.

Datum en tijdstip

2019-06-19T12:00:00

Perscentrum Nieuwspoort
Lange Poten 10