Young Innovators of Medicines

YIM Online Event 'Nationaal register: De toekomst in het delen van zorgdata'

Organisatie: Young Innovators of Medicines, werkgroep Interactie

Sprekers: dr. Geertje Goedhart-de Wolf, Stichting HemoNED en Joep Rijnierse, arts, medisch directeur Amgen B.V.

Dit evenement is toegankelijk voor alle Young Professionals van onze lidbedrijven

Op donderdag 11 maart 2021 wordt er aandacht besteed aan het thema ‘Nationaal register: de toekomst in het delen van zorgdata’. Tijdens deze interactieve avond worden verschillende vragen beantwoord. Wat kun je met registers? Wat doet de overheid met registers? Wat staat een nationaal register waarin patiëntengegevens op een uniforme manier staan opgeslagen nog in de weg? En wat kunnen we leren van succesvolle registers?

Dr. Geertje Goedhart-de Wolf, projectcoördinator van HemoNED, zal spreken over het register van patiënten met hemofilie en aanverwante aandoeningen in Nederland. Zij zal onder andere vertellen over het belang van dit register, wat de grootste uitdagingen zijn geweest en welke toepassingen zij zien voor deze databron.

Daarnaast zal Joep Rijnierse, arts (medisch directeur Amgen B.V.) meer vertellen over zijn visie op nationale registers, het belang ervan en de visie vanuit de VIG.

Deze interactieve en inspirerende avond begint om 17.00 uur en eindigt rond 18.30 uur. Je kunt je aanmelden door de aanmeldknop op deze pagina te gebruiken.
De aangemelde deelnemers ontvangen ca. 1 dag voor het event de deelnamelink (via Zoom).

Graag tot 11 maart!Datum en tijdstip

2021-03-11T17:00:00

Locatie

Online event via Zoom