Young Innovators of Medicines

Young 4 Old: Hoe komen we samen verder in de strijd tegen Alzheimer?

Als er niets verandert, telt Nederland in 2040 een half miljoen mensen met dementie. Of we nu jong of oud zijn: vroeg of laat kan het ons allemaal raken, als patiënt of als mantelzorger.
Ondanks verwoede zoektochten is er nog geen goed medicijn. Wat kunnen we al wél doen, samen? Daarover buigen jongeren uit de wetenschap, het ministerie van VWS, Alzheimer Nederland en de geneesmiddelensector zich, onder het motto:

Young 4 Old

Na korte inleidingen van de jonge sprekers, reflecteert een ervaren panel op hun frisse ideeën. Zo hopen we dementie hoger op de agenda te krijgen en een stap vooruit te komen.

Deze bijeenkomst is interessant voor iedere professional – jong en oud – die zich wil inzetten voor een betere behandeling van mensen met dementie!

Om u aan te melden kunt u klikken op de oranje button naast het bericht. Indien u geen lid bent van Vereniging Innovatieve Geneesmiddelen klikt u op ‘Ik ben geen lid’.
Meer info? Mail: info@innovatievegeneesmiddelen.nl

Dit is een initiatief van de Young Innovators of Medicines.

Datum en tijdstip

2019-11-27T15:00:00

Internationaal Perscentrum Nieuwspoort
Lange Poten 10
2511 CL DEN HAAG

Inloop

Medicijnontwikkeling

Rick Henderik (Young Innovators of Medicines)

Patiƫntperspectief en onderzoekagenda

Minke Kooistra (Alzheimer Nederland)

Wat weten we van Alzheimer?

Jort Vijverberg (Amsterdam UMC)

Wat kan de overheid doen?

Anouschka Rozendaal (jong VWS)

Paneldiscussie

Onder meer: Nico van Meeteren (Health~Holland), Gerard Schouw (Vereniging Innovatieve Geneesmiddelen) en Pieter Jelle Visser (Amsterdam UMC en Maastricht University)

Borrel