Young Innovators of Medicines

Young Innovators of Medicines (YIM) Zomerevent

Het Young Innovators of Medicines zomerevenement op 3 juli 2019 staat in het teken van ‘Future Value | De komst van de European Medicines Agency (EMA) in Nederland’. Dit evenement is de ideale manier om in contact te komen met collega’s van de andere lidbedrijven en naast de sprekers zijn er ook enkele workshops waar je aan deel kunt nemen. Tijdens het aanmelden kan je kiezen uit één van de drie workshops. Wees snel want er is per workshop maar een beperkt aantal plekken. Het programma start om 17.00 uur en eindigt rond 21.00 uur. Net als bij voorgaande events zorgen wij voor een interactief en inspirerend programma en sluiten we af met een borrel.

Deze bijeenkomst is toegankelijk voor de leden van de Young Innovators of Medicines. Meld je nu aan via Aanmeldknop.

Datum en tijdstip

2019-07-03T17:00:00

Locatie

De Nieuwe Poort
Claude Debussylaan 2
1082 MD Amsterdam

Programma

16:30 - 17:00 uur

Aanvang

17:00 uur

Opening

17:00 - 17:30 uur

Janneke Timmerman - Programmamanager ‘Actieprogramma kansen EMA’

De komst van het Europees Geneesmiddelen Agentschap (EMA) naar Nederland kan een enorme impuls geven aan het Nederlandse Life Sciences & Health (LSH) ecosysteem. De verwachting is dat dit maatschappelijke en economische kansen op zal leveren. In de presentatie zal worden aangegeven hoe het Ministerie van EZK gaat inzetten op het verzilveren van die kansen door het opstellen en uitvoeren van een Nationaal actieprogramma ‘Nieuwe kansen voor topsector Life Sciences & Health’.
17:30 - 18:00 uur

Hugo Hurts – Directeur College Ter Beoordeling van Geneesmiddelen

Hugo Hurts is sinds juni 2014 in de functie van directeur. De directeur heeft de eindverantwoordelijkheid voor het functioneren van de organisatie als geheel en is tevens de secretaris van het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen en van de Commissie Registratie Diergeneesmiddelen. Ook is de directeur lid van de Management Board van het Europese geneesmiddelenagentschap (EMA) en namens het CBG lid van de Heads of Medicines Agencies (HMA).
18:00 - 18:30 uur

Nesrine Bouhab – Project lead Life Science & Health Amsterdam inbusiness

Nesrine Bouhab is als project lead verbonden aan Amsterdam inbusiness waar zij verantwoordelijk is voor ondersteuning van Life Sciences en Health-bedrijven bij hun toegang tot de E.U. markt en het waarborgen van consistente regelgeving. Ook is het haar rol om met belangrijke belanghebbenden in gesprek te gaan en het investeringsklimaat voor internationale farmaceutische en life sciences-bedrijven in Nederland te verbeteren en vanuit dat perspectief zal ze de komt van de EMA toelichten.
18:30 - 19:15 uur

Buffet

Graag horen wij voor 26 juni indien u specifieke dieetwensen heeft.
19:15 - 20:15 uur

Workshop: Psychologie van het overtuigen

Leer wanneer je confronteert, onderhandelt en meebeweegt. Pas de belangrijkste inzichten uit de psychologie toe om je gesprekspartner daadwerkelijk te overtuigen. Tijdens een interactieve workshop ervaar je hoe je beslissingen van anderen kunt beïnvloeden en niet alleen gelijk hebt, maar ook krijgt.
19:15 - 20:15 uur

Workshop: Hoe vang ik een rat?

Elke young professional bij een geneesmiddelenbedrijf heeft wel een keer te maken met rattenstreken. Met vuile trucs, valse argumenten en drogredenen proberen ze je frisse ideeën en argumenten van tafel te vegen. Maar hoe herken je een rattenstreek en nog veel belangrijker, hoe ga je ermee om? Naar het gelijknamige boek “Hoe vang ik een rat?” leren deelnemers in deze workshop om te gaan met rattenstreken en weten ze precies wanneer een ander vals spel speelt.
19:15 - 20:15 uur

Workshop: Speeddaten

De farmaceutische industrie zit vol met ambitieuze en innovatieve mensen met een breed scala aan expertises. Tijdens de speeddateworkshop kom je snel in contact met gelijkgestemde young professionals van andere lidbedrijven. Door het uitwisselen van ervaringen ontstaan er mogelijk nieuwe samenwerkingen of ben je in staat advies in te winnen. Investeer nu in je netwerk zodat je daar op termijn de vruchten van kunt plukken.
20:15 - 21:00 uur

Afsluitende borrel