Blogs

Lees hier de blogs van bestuursleden en de directie van de Vereniging.

 • Blog Gerard Schouw: Tijd voor andere toon

  Met instemming keek ik zondag naar het tv-programma Buitenhof, waar Galapagos-topman Onno van de Stolpe helder de risico’s uiteenzette van ongeremd magistraal bereiden. Hij bracht een argument in dat tot nu toe weinig aandacht krijgt.

 • Blog Stefan van der Geest: Wat willen we?

  Alles wat prettig is, went snel. Als nieuwe schoenen te veel knellen, ruil je ze om. Na een week vind je het alweer normaal dat schoenen als gegoten zitten. Zo gaat het met ziektebestrijding ook. Beseffen we wel hoe groot de waarde van medicijnen is?

 • Blog Aarnoud Overkamp: Pillen en pensioenen

  ’Wat maken farmaceuten nu eigenlijk? Winst of geneesmiddelen?’ Met die vragen begon een Amerikaanse hoogleraar enkele jaren geleden zijn opiniebijdrage in de New York Times. Het eerlijke antwoord is: allebei.

 • Blog Gerard Schouw: Twee dagen Davos

  Woensdag en donderdag zijn premier Rutte en minister Bruins in Davos als deelnemers aan het World Economic Forum. Een uitgelezen kans om te werken aan betere relaties met internationale farmaceuten en investeerders. Die zijn van harte welkom in Amste...

 • Blog Kaja Natland: Hoop

  Aan het begin van een nieuw jaar denk ik altijd na over wat er in het verschiet kan liggen. Afgelopen week las ik voldoende bemoedigend nieuws om optimistisch te zijn over 2019. Ik heb er vertrouwen in dat we dit jaar zelfs meer patiënten kunnen help...

 • Blog Paul Korte: Van grauw naar blauw

  De Kerstperiode was een uitgelezen moment om terug te kijken op mijn drie jaren als voorzitter van de Vereniging Innovatieve Geneesmiddelen. Het weer was er ook naar: het was lastig een stukje blauw te ontdekken en de grijze luchten domineerden.

 • Blog Sander Veltkamp: Delen is vermenigvuldigen

  Als we voor nog meer ziektebeelden de code willen kraken, is samenwerking de sleutel. Niet alleen tussen geneesmiddelenbedrijven, ziekenhuizen, universiteiten, patiëntenorganisaties en overheid, maar ook intern. Dat is broodnodig en uitdagend tegelij...

 • Blog Gerard Schouw: Wat brengen geneesmiddelen op?

  Medicijnen hebben een waarde voor patiënten, samenleving en economie. Maar hoe groot die waarde precies is, was tot nu toe voor iedereen een raadsel. Totdat EU-land Portugal het initiatief nam om dit eens precies door te rekenen.

 • Blog Kaja Natland: We hebben je nodig!

  De geneesmiddelensector verricht wereldwijd ongelooflijk veel mooi werk, voor miljoenen mensen. Dat kunnen we alleen blijven doen als we voldoende goede medewerkers hebben.

 • Blog Paul Korte: Mensen én medicijnen

  Kostenstijging in de zorg komt voor een belangrijk deel door hogere personeelskosten, volgens het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP). Technologie en medicijnen kunnen helpen om het tij te keren.