Corona (COVID-19)

Vaccins of geneesmiddelen tegen het coronavirus (COVID-19) zijn er helaas nog niet. Wel zijn er diverse vaccins en geneesmiddelen in ontwikkeling. Geneesmiddelenbedrijven en wetenschappers werken daar met man en macht aan.

De onzekerheid over de lengte en omvang van de pandemie vormt een uitdaging voor iedereen die betrokken is bij de bestrijding van COVID-19. Geneesmiddelenbedrijven, wetenschappers, ziekenhuizen en overheid werken wereldwijd op verschillende terreinen samen en bundelen hun expertise en middelen om de strijd tegen COVID-19 aan te gaan.

De inzet van de sector richt zich op drie pijlers:

1. Onderzoek en ontwikkeling van nieuwe vaccins, diagnoses en behandelingen voor COVID-19.
  2. Beschikbaarheid geneesmiddelen voor de patiënten die ze nodig hebben.
  3. Ondersteunen en samenwerken met organisaties in de strijd tegen COVID-19.

De Vereniging Innovatieve Geneesmiddelen is nauw betrokken en voortdurend in dialoog met haar leden, zorgpartners en de autoriteiten. Wij steunen de overheid in haar doelstellingen om de gevolgen van de corona-uitbraak voor de kwaliteit van de zorg voor patiënten in Nederland, zoveel mogelijk te beperken.

Informatie uit de geneesmiddelensector

Klik op de afbeelding om meer te lezen over de inzet van de geneesmiddelensector

Filmpje EFPIA over strijd tegen het coronavirus

PDF Wereldwijde inspanningen geneesmiddelenbedrijven