Huidkanker meest voorkomende kankersoort

Zaterdag 20 mei is het Huidkankerdag. Op deze dag wordt extra aandacht besteed aan dit thema om zo de bewustwording te vergroten. Huidkanker is de meest voorkomende kankersoort in Nederland. Elk jaar krijgen bijna 16.000 personen deze diagnose.

Tijdens de Huidkankerdag willen dermatologen mensen uitleg geven over de gevaren van de zon en bezoekers duidelijk maken dat het belangrijk is de huid regelmatig zelf te controleren. Het is deze dag ook mogelijk de huid te laten controleren door een dermatoloog. 

Open deuren
Verschillende ziekenhuizen en klinieken openen 20 mei van 10.00 tot 13.00 uur hun deuren en geven voorlichting over huidkanker. De huid laten controleren op huidkanker is mogelijk, mits van te voren opgegeven. 

Organisatie
De Nederlandse Vereniging voor Dermatologie en Venereologie organiseert de Huidkankerdag in 2017 onder meer met de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten en Huidpatiënten Nederland, Stichting Melanoom, KWF Kankerbestrijding en Roche Nederland. 

Leden
Naast Roche Nederland besteden meerdere leden van de Vereniging Innovatieve Geneesmiddelen aandacht aan deze ziekte. Diverse lidbedrijven doen onderzoek naar de genezing van huidkanker.

Artikel Zorgwijzer huidkanker