2017-04-10 Europese vlag

Oproep Europese geneesmiddelensector aan Brexit onderhandelaars

De Europese farmaceutische en medische life sciences sector roepen vandaag in een gezamenlijke brief de Brexit onderhandelaars op om de samenwerking op het gebied van medicijnen tussen de EU en het Verenigd Koninkrijk te bewaken.

In de brief aan Michel Barnier (de Brexit onderhandelaar namens de EU) en David Davis (de Britse staatssecretaris namens het Verenigd Koninkrijk) onderstreept de Europese geneesmiddelensector het belang van de samenwerking tussen de EU en Verenigd Koninkrijk op het gebied van medicijnen. De afzenders pleiten ervoor dit belangrijke onderwerp mee te nemen in de onderhandelingen over de nieuwe relatie tussen de EU en het VK.

Een van de ondertekenende partijen is de EFPIA, de Europese branchevereniging waarvan de Vereniging Innovatieve Geneesmiddelen lid is.

Brief