Vacature Young Professional

Ben je (bijna) klaar met je Master opleiding in bijvoorbeeld de richting van Health Economics, Health Sciences, Medical Natural Sciences of Science, Business & Innovation? Ben je leergierig, energiek en voel jij je thuis in een projectmatige werkomgeving?

De organisatie
De Vereniging Innovatieve Geneesmiddelen is dé brancheorganisatie voor innovatieve geneesmiddelenbedrijven in Nederland. Met diverse communicatie-, PA- beleids- en projectactiviteiten dienen wij het overkoepelend belang van onze 43 leden, waar in totaal zo’n tienduizend mensen werken. We vormen een belangrijke schakel tussen onze leden en de maatschappij. Ons primaire doel is snelle beschikbaarheid van de juiste nieuwe geneesmiddelen voor patiënten. Dat is betekenisvol werk, waarvoor volop maatschappelijke aandacht is.

De functie
In de functie van Young Professional werk je op de afdeling Kennis & Beleid. Deze afdeling richt zich op de vakgebieden Regelgeving & Toegang/Markttoelating, Gezondheid & Economie, Patiënt & Wetenschap, Innovatie en Life Sciences & Health. Op alle gebieden zijn onze (senior) adviseurs / projectleiders actief. Zij leiden projecten en programma’s in het belang van onze leden. In jouw rol verdiep je je met name in ontwikkelingen op het gebied van Gezondheid & Economie en ter ondersteuning van de senior adviseur/projectleiders. Ook dataverzameling en (ontwikkeling van) kennismanagement spelen een belangrijke rol in jouw werk. Een voorbeeld van een concreet vraagstuk waarmee jij je zou kunnen bezighouden is:

Het volgen en analyseren van ontwikkelingen in de geneesmiddelensector, om deze vervolgens te verbinden met onze geneesmiddelenagenda. Van daaruit zorg je voor effectief kennismanagement zodat anderen op een boeiende en efficiënte manier worden meegenomen in voor hen belangrijke ontwikkelingen. Met als resultaat dat werkzaamheden, initiatieven en producten maximaal aansluiten bij de meest actuele ontwikkelingen.

Andere aspecten van jouw rol zijn: het vanuit een kritische blik leveren van hoogwaardige adviezen met name op het gezondheidseconomisch terrein, bijdragen aan (verdere ontwikkeling van) projectmanagement, het onderhouden van constructieve relaties en verdere uitbouw van ons netwerk, bijdragen aan invulling en bijstelling van ons jaarplan.

Jouw profiel
Je wilt succesvol zijn en hebt veel energie om zaken aan te pakken. Complexe vraagstukken benader je op een praktische manier en je stopt niet voordat je weet hoe het zit. Door je onafhankelijke wijze van denken kun je kritisch zijn. Je biedt collega’s en anderen graag de helpende hand en vind het leuk om in contact te staan met een diversiteit aan mensen. Je wilt je graag ontwikkelen in jouw vakgebied en houdt van projectmatig werken.

De competenties die je inzet en waarin je gaat groeien zijn:

Ambitie | Initiatief | Resultaatgerichtheid | Innoveren | Samenwerken | Probleemanalyse | Aandacht voor details | Zelfontwikkeling

Eisen
Je herkent je in het beschreven profiel. Je hebt een (bijna) afgeronde universitaire studie en aantoonbare affiniteit met de zorgketen. Uitstekende mondelinge en schriftelijke vaardigheden in de Nederlandse en Engelse taal is een vereiste.

Ons aanbod
We bieden je in beginsel een tijdelijke arbeidsovereenkomst voor de duur van een jaar met uitzicht op een vast dienstverband. In deze periode heb je de mogelijkheid bij te dragen aan een aantal mooie projecten, deze verder te ontwikkelen en op de kaart te zetten in een uitgebreid netwerk van stakeholders in de geneesmiddelen- en zorgbranche. Er is veel ruimte voor eigen initiatieven. Onze organisatie bestaat uit ca 20 mensen en biedt je een leuke en dynamische werkomgeving vanuit een prettig kantoor in het WTC Den Haag. De arbeidsvoorwaarden zijn afhankelijk van wat je meebrengt en marktconform. Naast het inhoudelijk boeiende werk bieden we je ruime ontwikkelings- en opleidingsmogelijkheden.

De procedure
Voor inlichtingen kun je bellen met Jan Oltvoort op 070 313 22 14. Je motivatie en curriculum vitae mail je naar s.berndsen@innovatievegeneesmiddelen.nl
Na een selectie op de harde eisen nodigen we een aantal mensen uit voor een kennismakingsgesprek. Er worden twee gespreksrondes gehouden, is er hierna sprake van een wederzijdse match dan vindt er een arbeidsvoorwaardengesprek plaats. Een talentanalyse is, mede in het kader van jouw ontwikkeling, onderdeel van de sollicitatieprocedure.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.