24025_MMM_REINAFOPPEN6  kleinerReina Foppen

‘Ik ben een geluksvogel, maar hiv is geen feestje’

Vrijdag 1 december is het Wereld Aids Dag. Volgens cijfers van het Aidsfonds leven in Nederland ongeveer 22.900 mensen met hiv. Bijvoorbeeld Reina Foppen, zij leidt dankzij goede zorg en medicijnen een bijna normaal leven en kreeg een gezonde dochter.

Het grootste deel van deel van de mensen met hiv in Nederland, 88%, wordt behandeld. Zij hebben dankzij de hiv-remmers dezelfde levensverwachting als mensen zonder hiv. Bovendien kunnen mensen die succesvol worden behandeld het virus niet overdragen. Toch weten naar schatting 2.800 mensen in Nederland niet dat ze het virus bij zich dragen.

Gezond leven
Een van de mensen die dankzij hiv-remmers een gezond leven kan leiden, is Reina Foppen. Lees het interview met haar in Mens, Medicijn & Maatschappij, het maatschappelijk verslag van de Vereniging Innovatieve Geneesmiddelen.

Leden van de Vereniging Innovatieve Geneesmiddelen die R&D doen naar hiv/aids

AbbVie