Kaja-Natland-e1476717534202

Blog Kaja Natland: waardevolle momenten

Na een prachtige kerstvakantie ben ik gisteren weer aan het werk gegaan. Tijdens de vrije dagen vond ik het fijn om tijd door te brengen met mijn familie. Ik heb ook nagedacht over wat mij motiveert en inspireert in mijn dagelijkse werk.

10 jan 2018

Momenteel heb ik een van de meest inspirerende banen die ik me kan voorstellen. Laat ik mezelf eerst voorstellen. Ik ben 43 jaar oud en geboren en getogen in Noorwegen. Sinds 1996 werk ik voor MSD, in verschillende functies en in landen als Noorwegen, de Verenigde Staten, Zuid-Afrika en Rusland. Sinds april 2016 woon ik in Nederland, omdat ik toen Managing Director van MSD Nederland werd.

In al die landen heb ik de positieve impact gezien die innovatieve geneesmiddelen kunnen hebben voor patiënten en hun families. Ze kunnen het verschil maken tussen leven en dood, ze kunnen de kwaliteit van leven verbeteren en hoop geven voor de toekomst. Binnen mijn eigen vriendenkring heb ik ervaren dat nieuwe behandelingen tegen kanker het leven van iemand kunnen verlengen en de mogelijkheid bieden om samen met familie nog vele waardevolle momenten te beleven. Mensen hebben de neiging om de positieve impact van innovatieve geneesmiddelen als vanzelfsprekend te beschouwen, totdat zij of iemand in hun omgeving geconfronteerd worden met een ziekte.

Over de hele wereld spannen duizenden mensen zich onvermoeibaar in om nieuwe geneesmiddelen te ontdekken. En ik ben blij dat dit loont. In 2017 gaf de FDA goedkeuring aan 46 nieuwe medicijnen in de VS, het hoogste aantal in 21 jaar. In Europa steeg het aantal goedgekeurde nieuwe medicijnen de afgelopen jaren van 81 naar 92. Mensen die lijden aan zeldzame ziekten of specifieke vormen van kanker hebben nu kansen om langer te leven en zelfs te genezen. Het is voor mij kristalhelder: samen zorgen we voor gezondheid. Dankzij een soms hobbelige, maar zeer lonende weg.

Mijn collega's en ik zijn erg toegewijd aan onze missie: het vinden van vernieuwende en effectieve medicijnen voor elke ziekte. We willen er voor zorgen dat patiënten en hun families over de hele wereld meer waardevolle, gedenkwaardige momenten kunnen beleven. Omdat 'inventing for life' ons doel is, willen we in het komende jaar nog meer innoveren dan in 2017. Ik wens alle lezers van deze nieuwsbrief een gelukkig en gezond 2018!

Kaja Natland, bestuurslid Vereniging Innovatieve Geneesmiddelen

Meer medicijnen goedgekeurd in 2017

WijGevenNietOp