Hartziekten-2520x1500-RGB-DEF-18041001Klik op de illustratie voor een vergroting

Doneer deze week voor meer AED’s

Deze week collecteert de Hartstichting voor meer openbare Automatische Externe Defibrillatoren (AED’s). Dat is hard nodig. Dagelijks overlijden 106 mensen aan hart- en vaatziekten. En iedere dag belanden zo’n 750 mensen er door in het ziekenhuis.

Anders dan veel mensen denken, overlijden veel meer vrouwen aan hartfalen en beroertes dan mannen. De cijfers van de Hartstichting laten zien dat gelukkig steeds minder mensen aan hart- en vaatziekten overlijden.

BuurtAED
De Hartstichting collecteert deze week voor, onder andere, buurtAEDs. Een openbare AED in de buurt verkleint de kans dat iemand overlijdt aan een hartstilstand. Een AED kan het verschil maken bij een hartstilstand.
Bij een hartstilstand staat het hart namelijk meestal niet helemaal stil. De hartkamers trekken niet meer samen omdat ze heel snel en chaotisch geprikkeld worden. Een AED helpt dan om het hart te resetten en weer normaal te laten kloppen. Dit resetten heet defibrilleren.

Leden van de Vereniging Innovatieve Geneesmiddelen betrokken bij hart- en vaatziekten:

Amgen
Astellas Pharma