drug-pills-tablets-1636112

Vereniging: investeren in medicijnen goed voor patiënt

De Vereniging Innovatieve Geneesmiddelen benadrukt het belang van brede samenwerking bij ontwikkeling van nieuwe medicijnen. Daarom is het positief voor patiënten dat zorgverzekeraars bereid zijn om daarin te beleggen.

Dat stelt de Vereniging in een reactie op een artikel in de Volkskrant van 4 april. Daarin wordt belicht dat zorgverzekeraars als CZ, Zilveren Kruis en Menzis op kleine schaal beleggen in geneesmiddelenontwikkeling.

Maatschappelijke waarde
Beleggen in geneesmiddelenontwikkeling is belangrijk. Daardoor krijgen wereldwijd miljoenen patiënten meer toegang tot behandelingen die hun kwaliteit van leven kunnen verbeteren. Medicijnontwikkeling is in maatschappelijk opzicht van grote waarde, maar ook kostbaar, risicovol en tijdrovend. Hierbij is publiek-private samenwerking hard nodig.