Zo

Handige app bij Zó werkt de zorg

Wat zijn belangrijke organisaties, hoeveel kost de zorg in Nederland en wat is marktwerking in de zorg? De antwoorden op deze vragen zijn nu ook eenvoudig te vinden in de Zó werkt de zorg-app.

De app is gratis beschikbaar naast de papieren uitgave van de tweede editie en kan bij het Platform Zó werkt de zorg gedownload worden. De uitgave werd op 5 juni aangeboden aan de Vaste Kamercommissie VWS, tegelijk met het boek ‘Zó werkt de ouderenzorg’.

Nuttig naslagwerk
Het boek en de app zijn uitgaven van het Platform Zó werkt de zorg'. Ze geven een overzichtelijk beeld van hoe de zorg in Nederland is georganiseerd. Het beschrijft de belangrijkste spelers, wetgeving en geldstromen. Handige schema’s en tabellen laten bijvoorbeeld zien wat de levensverwachting is.
Merit Boesma van de Vereniging Innovatieve Geneesmiddelen zei bij de presentatatie: 'Het Platform heeft deze heldere cijfers en data die door alle partners herkend en erkend worden bij elkaar gebracht. Dat is belangrijk'.

Levensverwachting gelijk
Zo blijkt bijvoorbeeld dat de levensverwachting van vrouwen bij de geboorte nog steeds ruim drie jaar hoger is dan van mannen. Maar inmiddels zijn mannen en vrouwen bijna gelijk als het gaat om de levensverwachting van het aantal zelf als gezond ervaren jaren.

 Zó werkt de zorg in Nederland

 Download de app