pfizer_rgb_pos

Nieuw onderzoek naar behandeling Alzheimer en Parkinson

Het onderzoek naar het ontwikkelen van kandidaat-geneesmiddelen voor de behandeling van de ziekte van Alzheimer en Parkinson krijgt een nieuwe impuls. Cereval Therapeutics, een nieuw bedrijf van Bain Capital en Pfizer, gaat zich hierop richten.

Dit maakten de twee bedrijven 23 oktober bekend. Cereval wil de behandelingsmogelijkheden uitbreiden voor patiënten die lijden aan aandoeningen van het centrale zenuwstelsel en waarbij sprake is van een urgente ‘medical need’. Het bedrijf zal zich vestigen in de omgeving van het Amerikaanse Boston. 

Mogelijke geneesmiddelen 
Pfizer draagt bij door haar portfolio van mogelijke geneesmiddelen, die het bedrijf momenteel ontwikkelt, bij Cereval in te brengen. Hieronder bevinden zich drie medicijnen die in de klinische fase van ontwikkeling zitten. Ook gaat het om verschillende preklinische verbindingen voor de aanpak van diverse centrale zenuwstelsel stoornissen. Voorbeelden hiervan zijn de ziekte van Parkinson en - Alzheimer, epilepsie, schizofrenie en afhankelijkheid.

Aanzienlijke investering
Het bedrag dat in het onderzoek wordt geïnvesteerd, is aanzienlijk. Cereval ontving inmiddels driehonderdvijftig miljoen dollar aan toezeggingen van fondsen die verbonden zijn aan Bain Capital. Ook kunnen deze fondsen het mogelijk maken om extra kapitaal aan te bieden, mocht dit in de toekomst nodig zijn.

Bericht Pfizer