WGNO-pledge esme lighaam

'Ik geef niet op tot diabetes geen zorg meer is’

Diabetes is een van de meest voorkomende chronische ziekten in Nederland. Esmé Lighaam van AstraZeneca werkt aan geneesmiddelen die het leven van patiënten op een positieve wijze kunnen beïnvloeden: 'Ik geef niet op tot diabetes geen zorg meer is’.

17 nov 2020

Op 14 november was het Wereld Diabetesdag. Wereldwijd wordt op deze dag extra aandacht gevraagd voor longkanker. Diabetes is een ziekte waarbij het lichaam de bloedsuiker niet meer in evenwicht kan houden. Zo’n 40 tot 56% van de mensen met diabetes heeft last van een of meerdere chronische complicaties van diabetes. Vaak al vóórdat de diagnose diabetes wordt gesteld.

Positief beïnvloeden
Esmé Lighaam is Medical Science Liaison bij AstraZeneca. Vanuit haar achtergrond als apotheker heeft ze gezien hoe geneesmiddelen patiënten kunnen genezen, de kwaliteit van leven kunnen verbeteren of een ziekte dragelijk kunnen maken. Lighaam: ‘De gevolgen van diabetes zijn groot. Patiënten met diabetes hebben een groot risico op complicaties zoals hart- en vaatziekten, blindheid en nierfalen. Ik sta elke morgen op om te werken aan geneesmiddelen die het leven van patiënten op een positieve wijze beïnvloeden.’

#WijGevenNietOp
Het verhaal van Esmé is onderdeel van #WijGevenNietOp, een verzameling beloftes van medewerkers van geneesmiddelenbedrijven. Zij vertellen over hun toewijding bij de ontwikkeling van nieuwe geneesmiddelen en de strijd tegen ziektes waarvan we vandaag nog verliezen.