Fotocombi Marieke en MarcelMarieke ten Katen en Marcel Gerritsen

VIG Talk 21 januari: over medicijnen en nieuw kabinet

Wat kunnen we verwachten van de campagne richting de Tweede Kamer verkiezingen op 17 maart? Op welke thema’s leggen politieke partijen de nadruk? Welke standpunten over de zorg en specifieker geneesmiddelen zien we mogelijk terug in het regeerakkoord?

Kortom: hoe denkt men op en rond het Binnenhof over de toekomst van de zorg en, zeker ook in relatie tot COVID-19, over het belang van geneesmiddelen en vaccins binnen de zorg?
Deze vragen staan centraal tijdens de VIG Talk van 21 januari over verkiezingsprogramma’s en scenario’s regeerakkoord.
Speciale gasten zijn ‘Binnenhof-watchers’ Marcel Gerritsen (directeur BPRA, public affairs adviesbureau, gespecialiseerd in de gezondheidszorg) en Marieke ten Katen (zorgredacteur bij Elsevier Magazine).

Tweede Kamerverkiezingen
De afgelopen maanden presenteerden de politieke partijen hun verkiezingsprogramma’s en kandidatenlijsten. Vanaf begin februari gaat de Haagse politiek op verkiezingsreces en iedereen in campagnemodus. Op naar een nieuwe Tweede Kamer en een nieuw Kabinet.

Thema’s

Uitdagingen en oplossingen voor beschikbaarheid en betaalbaarheid van zorg staan prominent in verkiezingsprogramma’s. Thema’s variërend van preventie, kostenbeheersing en uitkomstgerichte zorg tot naar Europa halen van medicijnproductie.

Nieuw regeerakkoord
Maar wat betekenen de verkiezingsprogramma’s eigenlijk voor een toekomstig regeerakkoord? Welke maatregelen voor het geneesmiddelenbeleid komen mogelijk op tafel bij de formateur, als er gewerkt wordt aan een nieuw regeerakkoord?

Chat en aanmelden
Gerard Schouw, directeur Vereniging Innovatieve Geneesmiddelen (VIG) is dagvoorzitter van deze online VIG Talk. Deelnemers zich via de chatfunctie in de discussie mengen en vragen stellen aan de gasten. Het belooft een levendige bijeenkomst te worden, relevant voor iedereen die actief is binnen de gezondheidszorg.
Aanmelden voor deze VIG Talk kan al! Dit live event vindt plaats op donderdag 21 januari, van 16.00 tot 17.00 uur. Deelnemers ontvangen kort voor het live event een linkje voor online toegang.

Aanmelden