04-04-2023

Interviews met leaders in lifesciences

Leaders of life science logo
De podcast serie 'Leaders in Life Science' biedt boeiende gesprekken met de leiders van nu en straks in de life sciences sector. 'Wij zijn ervan overtuigd dat er meer open gesproken moet worden door mensen uit de sector over henzelf maar ook over hun werk', aldus de makers van de podcasts op de website.

En dat begint bij de leiders van nu die in de podcast bevraagd worden over hun carrière en drijfveren, volgens de makers. 'Het zijn leiders die allen werkzaam zijn in de breedste uithoeken van de sector, maar één ding hebben ze allemaal gemeen: onze gasten hebben allemaal een missie om bij te dragen aan het verbeteren van de gezondheid wereldwijd. Hoe doen ze dit en is hiervoor begrip?
In deze aflevering gaat André van de Sande in gesprek met Marion Koopmans, virologe en Hoofd van de afdeling Viroscience aan het ErasmusMC.
Marion Koopmans heeft meer dan 900 publicaties op haar naam staan, die ruim 77.000 keer werden geciteerd. Als hoogleraar Virologie, adviseur van de Europese Commissie, lid van het OMT en van het onderzoeksteam van de WHO werd ze tijdens de pandemie via de media in één klap bekend bij het grote publiek, wat soms de nodige consequenties met zich meebracht.

Maandelijks

De gasten die maandelijks aanschuiven bij Leaders in Life Sciences zijn CEO’s, wetenschappers, politici, jonge leiders en ondernemers. Ze gaan in gesprek met André van de Sande over hun privé en zakelijk activiteiten.
In eerdere afleveringen waren onder andere Clemence Ross, ambassadeur voor het Actieprogramma ‘Nieuwe kansen voor de Topsector Life Sciences & Health’ (LSH) van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat en Carmen van Vilsteren , Chair Topsector Life Sciences & Health te gast. Ook Paul Stoffels, CEO van Galapagos en Michel van Agthoven, Lead Janssen Campus the Netherlands en director external affairs Netherlands bij Janssen waren eerdere sprekers.

De Podcast wordt mede mogelijk gemaakt door onder meer Janssen en Pivot park.

De interviews zijn hier te beluisteren. Veel plezier met het luisteren!

Spotify
Apple
Website van Leaders in Lifesciences