Publicaties

Overzicht van factsheets, brochures, onderzoeken, visiedocumenten en overige publicaties over de geneesmiddelensector

Code

22-06-2022

Medicijnen voor de Samenleving

15-03-2022

Onze ambities voor Nederlandse patiënten. In deze publicatie leest u over belangrijke onderwerpen als duurzaamheid, onze code en verhalen van patiënten.

Flyer PPS toeslag - voor VIG leden

10-01-2022

Health~Holland ondersteunt innovatieve research & development door middel van publiek-private samenwerkingen. Met PPS-toeslag biedt Health~Holland een financieel instrument aan om consortia, bestaande uit publiek-private samenwerkingen, te helpen bij het realiseren van hun innovatieve ideeën die bijdragen aan het Missiegedreven Topsectoren- en Innovatiebeleid (MTIB).

Top 15 vaccine production options in the Netherlands

14-12-2021

The Netherlands has a vibrant biopharmaceutical sector and is Europe’s connected life sciences & health metropolis. With a history stretching back over a century, the Netherlands plays a vital role in global vaccine production and distribution.

Whitepaper Duurzame uitgifte geneesmiddelen

06-12-2021

Wat is er nodig om te komen tot het opnieuw inzetten van geneesmiddelen, wat daar vanuit de keten al aan gedaan wordt en wat de vraagstelling is aan politiek en bestuur.

CODE Nederlandse innovatieve geneesmiddelensector

08-11-2021

De Nederlandse innovatieve geneesmiddelensector heeft sinds 1 januari 2020 een maatschappelijke Code die helder maakt vanuit welke principes de sector werkt en waar de sector voor staat. Lees hier meer over de Code.

Een toekomstbestendige infrastructuur voor het realiseren van waardegedreven zorg

18-10-2021

Geneesmiddelen leveren een belangrijke bijdrage aan de gezondheid van patiënten. Met behulp van patiëntendata uit de dagelijkse zorgpraktijk kan de waarde van deze bijdrage beter onderbouwd worden.

Factsheet Mentale Gezondheid

12-10-2021

De impact van psychische problemen op de samenleving is enorm. Het veroorzaakt niet alleen veel persoonlijk leed, maar eist ook een maatschappelijke en economische tol. In deze sheet een overzicht van feiten en cijfers van de mentale gezondheid in Nederland.

Factsheet Bouwen aan Boston aan de Noordzee

04-10-2021

In maart presenteerden we ons plan 'Boston aan de Noordzee'. Om de unieke positie van Nederland nog maar eens goed duidelijk te maken zetten we met deze factsheet 10 actuele hoogtepunten op een rij.

Flyer Young Innovators of Medicines

21-09-2021

Flyer met algemene informatie over de Young Innovators of Medicines.

'Een nieuw begin in gedeeld vertrouwen. Breuk met het verleden.'

21-09-2021

In deze tweede editie van het Visiedocument hebben de Young Innovators bestaande en nieuwe inzichten en aanbevelingen verzameld. Daarbij staan drie thema’s centraal: Waardegedreven zorg, Toekomstbestendige zorg, en Samenwerking.

Medicijnsector in transitie

06-07-2021

In 9 gesprekken met beeldbepalers uit de sector kijken we 7 jaar terug, met een overzicht van mijlpalen en hoogtepunten, maar ook naar kritische momenten in de dialoog tussen, media, politiek en de farmaceutische sector. Waar staan we nu? En waar willen we naartoe?

Factsheet klinisch onderzoek

20-05-2021

Innovatieve geneesmiddelen, vaccins en therapieën die nu beschikbaar zijn voor patiënten, zijn het resultaat van jaren aan klinisch onderzoek. Zonder deze studies is het niet mogelijk om de medicijnen van morgen te testen op effectiviteit, veiligheid en werkzaamheid.

Visiedocument Young Innovators of Medicines 2021

25-03-2021

In deze tweede editie hebben de Young Innovators bestaande en nieuwe inzichten en aanbevelingen verzameld. Daarbij staan drie thema’s centraal: Waardegedreven zorg, Toekomstbestendige zorg, en Samenwerking

Boston aan de Noordzee

24-03-2021

Nederland kan in Europa net zo’n medicijnhub worden als Boston is voor de Verenigde Staten. Dat maakt ons land gezonder, weerbaarder en welvarender. Lees meer over onze perfecte uitgangspositie én de benodigde actiepunten.

Een jaar COVID-19 – vaccins en medicijnen

23-02-2021

Binnen een jaar nadat de eerste Nederlander positief testte op COVID-19 waren er drie vaccins en twee medicijnen goedgekeurd. Hoe kwam deze ongekende sprint tot stand? En wat kunnen we hiervan leren voor de toekomst?