24-10-2023

Wie nomineert u voor de Prix Galien?

Medaille Prix Galien
Onze sector staat bekend om de vele innovaties die continu worden ontdekt en ontwikkeld. De meest innovatieve of betekenisvolle producten maken jaarlijks kans op de Prix Galien. De kansmakers op deze prestigieuze award kunt u zelf nomineren.

Voordragen van producten kan tot uiterlijk 15 december 2023 op de website www.prixgalien.nl. Het bijbehorende dossier moet uiterlijk op 17 maart 2024 zijn aangeleverd. Deze prestigieuze Awards belonen de meest betekenisvolle, innovatieve producten of onderzoekstrajecten op gebied van geneesmiddelen, biotech of medtech, toegelaten op de Nederlandse markt.

Vakjury

Er zijn vier categorieën waarin een Award is te winnen: Pharmaceutical Award, Biological Award, Research Award en MedTech Innovation Award. De uitreiking van de Awards vindt plaats in het tweede kwartaal van 2024 . Een onafhankelijke vakjury, bestaande uit wetenschappers uit diverse farmaceutische en medische disciplines en vertegenwoordigers van (overheids)instellingen, bepaalt dan welke producten een Award winnen. Prijswinnaars ontvangen een gouden medaille, ontworpen door Albert de Jaeger (1908-1992), winnaar van de eerste Grand Prix de Rome.

Meer informatie

Het reglement met de criteria voor de aanmeldingen, de samenstelling van de jury en aanvullende informatie over de Prix Galien vindt u op de website www.prixgalien.nl. Voor eventuele vragen kunt u zich wenden tot Philip de l’Orme, Secretary General Prix Galien Nederland. Hij is te bereiken via mobiel 06 - 54 370 731 of via [email protected].