Uitgelicht

Medicijnmythes

Rijzen de medicijnuitgaven in ons land de pan uit? Zijn ze te hoog? En verdringen ze andere zorg? Deze vragen stelt de Vereniging Innovatieve Geneesmiddelen in een nieuwe publicatie: ‘Medicijnmythes – en de consequenties daarvan voor de Nederlandse patiënt’.

Medicijnmythes cover vierkant

Duurzaamheid

Wij zetten ons in voor een betere gezondheid en hogere levensverwachting. Wij vinden het belangrijk dat geneesmiddelen op een maatschappelijke verantwoorde manier worden geproduceerd, op de markt gebracht en gebruikt. De VIG heeft zich daarom aangesloten bij de Green Deal Duurzame Zorg.

duurzaamheid mondmasker

Ziektebeelden

De geneesmiddelen sector is een vitale en onmisbare sector voor de kwaliteit van leven, gezondheid, samenleving en economie. Wij geloven door samen te werken we grote maatschappelijke uitdagingen kunnen aanpakken zoals de ziekte van Alzheimer, Kanker en chronische ziekten zoals Obesitas en Diabetes.

Shutterstock 1999646429 vrouw medicijnverpakkingen, gvs, medicijnen, bijsluiter

#terugnaar100

Nederlandse patiënten wachten steeds langer op nieuwe, goedgekeurde medicijnen. Vaak duurt het na registratie nog honderden dagen voordat de patiënt erover kan beschikken. Dat kan en moet sneller. Daarom zijn we de campagne #terugnaar100 gestart.

#terugnaar100, Patient in wachtkamer, Sluis, Acces_landscape, toegang