29-08-2023

Programma VIG Medicijndialoog rond

VIG Medicijndialoog access toegankelijkheid
In oktober is het weer zover! In Nieuwspoort organiseert de Vereniging Innovatieve Geneesmiddelen (VIG) op woensdagmiddag 11 oktober haar jaarevent: de VIG Medicijndialoog. De bijeenkomst draait dit keer volledig om een zeer actueel thema: toegang tot nieuwe medicijnen. Het programma is rond, en aanmelden kan al!

De key note speakers zijn Neil Grubert en Jacquelien Noordhoek. Zij schetsen respectievelijk het Europese en patiënt-perspectief. Grubert is een in Londen gevestigde onafhankelijke Global Market Access specialist. Noordhoek is CEO Dutch CF Foundation, die zich inzet voor patiënten met cystic fibrosis, oftewel taaislijmziekte.

Bouwstenen

Het programma is erop gericht om inspiratie op te doen, met name ook vanuit andere Europese landen. Hoe vinden zij een goede balans tussen betaalbaarheid en beschikbaarheid? Welke bouwstenen van buitenlandse systemen zijn, eventueel in aangepaste vorm, bruikbaar in Nederland? En wat betekent dit dan voor patiënten?
Daarmee is dit event interessant voor iedereen die een sterke betrokkenheid heeft bij toegang tot nieuwe medicijnen, binnen maar zeker ook búiten de geneesmiddelensector.

Prikkelend

Neil Grubert zal na een prikkelende key note presentatie in een panelgesprek van gedachten wisselen met David Ikkersheim (KPMG) en Michel van Agthoven (Janssen).
In het tweede blok presenteert Jacquelien Noordhoek haar inzichten in een tweede key note. Daarna bevraagt dagvoorzitter Mark Wijsman haar én Nelleke Cools (Hoofdpijnnet).
Het officiële deel van de middag wordt afgesloten met een nabeschouwing van Karla van Rooijen (VWS) en VIG-voorzitter Marco Frenken. Zij geven een eerste reactie op de haalbaarheid van de bouwstenen en ideeën die ter sprake kwamen. Uiteraard is er voor het publiek volop ruimte om vragen te stellen of te reageren op de sprekers.

Fysieke bijeenkomst

Het officiële deel van deze bijeenkomst duurt van 14.30 tot 17.00 uur, met daarna een netwerkborrel. De voertaal is overwegend Nederlands, met uitzondering van de programma-onderdelen waarin de Engelstalige Neil Grubert een actieve rol heeft. De bijeenkomst is fysiek; online deelname is dus niet mogelijk. Aanmelden kan al. En … vol is vol!

VIG Medicijndialoog 11 oktober – meer info en aanmelden