19-04-2022

19 mei VIG Talk over publiek-private samenwerking

Publiek privatie samenwerking
De KNAW gaf eind 2021 het advies om een publiek-privaat kenniscentrum voor geneesmiddelenontwikkeling op te richten. Waar staan we nu en waarom is publiek-private samenwerking binnen Nederland én Europa zo belangrijk? Hierover gaat de VIG Talk van 19 mei. Aanmelden kan al!

De eerste spreker is al bekend: Teun van Gelder, internist en klinisch farmacoloog bij het Leids Universitair Medisch Centrum. Van Gelder is groot voorstander van publiek-private samenwerking bij geneesmiddelenontwikkeling en ervaart de voordelen van dichtbij op het Leiden Bio Science Park waar academie, bedrijfsleven en onderwijs nauw met elkaar optrekken. ‘Ik zie hier op kleine schaal hoeveel meerwaarde het heeft om mensen dichterbij elkaar te brengen’, aldus Van Gelder in een eerder interview over de kracht van publiek-private samenwerking.

De tweede spreker maken we binnenkort bekend.

Aanmelden

De (online) VIG Talk wordt live uitgezonden, op donderdag 19 mei 2022, van 16.00 tot 17.00 uur. Gerard Schouw, directeur van de Vereniging Innovatieve Geneesmiddelen, is moderator. Deelnemers ontvangen kort voor het event een link voor online toegang.

Aanmelden VIG Talk Publiek-private samenwerking