Ziektebeelden

De geneesmiddelen sector is een vitale en onmisbare sector voor de kwaliteit van leven, gezondheid, samenleveving en economie. Wij geloven door samen te werken we grote maatschappelijke uitdagingen kunnen aanpakken zoals de ziekte van Alzheimer, Kanker en chronische ziekten zoals Obesitas en Diabetes.

Patient wait indicator, acces, toegang, #terugnaar100, apotheek, gvs

Kanker, obesitas en alzheimer. Dit zijn drie volksziekten waarmee veel Nederlanders vroeg of laat te maken krijgen.

Wist je dat:

  • In 2021 bij 124.000 patiënten kanker werd vastgesteld.
  • Ruim de helft van Nederland nu al overgewicht heeft. Als we hier niets aan doen straks twee derde van de Nederlandse bevolking te zwaar is.
  • 1 op de 4 mensen dementie krijgt en dit één van de grootste uitdagingen binnen de gezondheidszorg vormt.
  • In Nederland er 1,7 miljoen Nederlanders kampen met een hart- en vaatziekte.

Ziekte van Alzheimer

De ziekte van Alzheimer vormt één van de grootste uitdagingen binnen de gezondheidszorg. De ziekte is veruit de belangrijkste oorzaak van dementie en de impact van dementie op onze samenleving wordt steeds groter.

Ziekte van Alzheimer Dementie

Kanker

Kanker is een van de 3 volksziekten waar we als samenleving de komende jaren steeds vaker mee geconfronteerd worden. De vijfjaarsoverleving bij kanker stijgt elk jaar met ongeveer één procent.

Kanker oncologie

Hart- en vaatziekten

In Nederland kampen er 1,7 miljoen Nederlanders met een hart- en vaatziekte. De aandacht voor het hart is belangrijk, want dagelijks zien cardiologen de gevolgen van hart- en vaatziekten. Hartmedicatie is dan van levensbelang. Maar welke medicijnen waren baanbrekend en wat zit er nog aan te komen? De vooruitgang is best indrukwekkend. Maar er is ook nog veel te doen, bijvoorbeeld qua leefstijl. Risico nummer één: overgewicht.

Shutterstock 616033241 hart- en vaatonderzoek