08-09-2020

24 september: VIG Talk over toegang, met Arno Rutte

["

Hoe zorgen we voor snellere en bredere toegang van pati\u00ebnten tot nieuwe medicijnen? D\u00e1t is de hamvraag bij de tweede VIG Talk, op donderdag 24 september van 16.00 tot 17.00 uur. Dit online event wordt opgenomen in WTC The Hague en live uitgezonden. Aanmelden kan al!<\/strong><\/p>","

Sprekers tijdens deze VIG Talk zijn Arno Rutte, voormalig VVD Tweede Kamerlid en nu director bij Vintura, en Michel van Agthoven, Director External Affairs bij Janssen. Gerard Schouw, directeur Vereniging Innovatieve Geneesmiddelen (VIG), modereert het event. Online deelnemers kunnen vanaf hun werk- of huisadres via de chat vragen en opmerkingen inbrengen.

Top 3 in Europa <\/strong>
Snelle en brede toegang tot medicijnen is een van de drie speerpunten in de Toekomstagenda Geneesmiddelen<\/a>, die de VIG deze week publiceerde.
\u2018We k\u00fannen de top 3 in Europa halen\u2019, zegt VIG-directeur Gerard Schouw. Hij doelt op de ranglijst van het aantal beschikbare nieuwe medicijnen, in de verschillende Europese landen. Nederland staat in die lijst nu op de negende plek, blijkt uit het IQVIA 2020 onderzoek.

Nu aanmelden<\/strong>
Aanmelden voor de VIG Talk is al mogelijk. Deelnemers ontvangen kort voor het event een linkje.