01-11-2021

Amgen Nederland: Fietsen voor Matchis

Amgen fiets voor Matchis Best practice Code
Voor mensen met een bloedziekte zoals leukemie, is een stamceltransplantatie vaak de laatst mogelijke behandeling die hun leven kan redden. Ieder jaar zet Amgen zich in voor het werven van donoren en het donorschap te vergemakkelijken om zodoende mensen met bloedziekten te kunnen helpen.

Amgen zich in voor de Stichting Matchis – het Nederlandse Centrum voor stamceldonoren - op diverse manieren.

In 2021 hebben medewerkers van Amgen de Fietselfstedentocht gefietst om geld in te zamelen en stamceldonoren te werven in Bolsward, de start én finish van deze tocht. In de aftermovie kun je meegenieten van deze bijzondere en sportieve dag waar we ruim €11.000,- mee hebben opgehaald!

Daarnaast door het AmgenCare donorprogramma. Dit is een initiatief van Amgen, in samenwerking met het Leids Universitair Medisch Centrum en Stichting Matchis, waarmee donoren hun voorbereidende behandeling thuis ontvangen onder begeleiding van een gespecialiseerde verpleegkundige. Donoren hoeven daardoor niet meer twee keer in vijf dagen naar het ziekenhuis af te reizen, en bovendien kan de behandeling zo ook in het weekend worden gestart, waardoor er meer donatie-mogelijkheden ontstaan. Zo wordt het doneren minder belastend voor de donor en komt er meer flexibiliteit in de planning van de afname van de stamcellen, met als resultaat dat meer mensen sneller kunnen worden voorzien van gedoneerde stamcellen.

Zie ook: https://www.amgen.nl/maatschappij/goededoelen/matchis/