28-07-2020

AstraZeneca: eerste testresultaten vaccin tonen sterke antilichaam- en T-celreacties

["

De eerste testresultaten van een vaccin tegen COVID-19, dat is ontwikkeld door AstraZeneca en Oxford University, laten sterke reacties zien van antilichamen en T-cellen. The Lancet publiceerde maandag de resultaten van de fase I\/II-studie.<\/strong><\/p>","

Aan de studie namen 1.077 gezonde vrijwilligers tussen 18 en 55 jaar deel. De ene helft van de groep vrijwilligers kreeg het kandidaat-vaccin AZD1222, de andere helft een vaccin tegen meningokokken. AZD1222 genereerde een \u2018robuuste immuunreactie tegen het SARS-CoV-2 virus bij alle deelnemers aan de studie\u2019, aldus AstraZeneca in een persbericht.

Meer onderzoek nodig
<\/strong>AstraZeneca reageerde verheugd op de eerste resultaten. 'Hoewel er nog veel werk te verzetten is, vergroten de data die vandaag zijn gepubliceerd ons vertrouwen dat het vaccin zal werken', aldus Mene Pangalos executive vice president Biopharmaceuticals van AstraZeneca. Het geeft voldoende vertrouwen om verder te gaan met het voorbereiden van grootschalige productie van het vaccin. Onderzoeksleider Andrew Pollard noemt de eerste testen bemoedigend, maar benadrukt dat er nog meer onderzoek nodig is voordat bevestigd kan worden dat het vaccin effectief beschermt tegen COVID-19.

Het vaccin is nog in ontwikkeling, maar vooruitlopend op de uiteindelijke resultaten heeft Nederland, samen met drie andere Europese landen, een deal gesloten voor in totaal 300 miljoen doses.<\/p>

Persbericht AstraZeneca<\/a><\/p>"]