03-05-2022

Bijeenkomst antibiotica- en medicijnresten uit water

Het Consortium Antibiotica- en Medicijnresten uit Water organiseert op donderdag 12 mei een fysieke bijeenkomst over antibioticaresistentie en geneesmiddelen in relatie tot het milieu.

De bijeenkomst is bedoeld voor professionals in geneesmiddelenbedrijven, ziekenhuizen en zorginstellingen die zich bezig houden met dit onderwerp. Het doel is om kennis te maken met verschillende innovatieve technologische oplossingen voor aanpak van reductie van antibiotica- en medicijnresten bij de bron. Verschillende watertechnologiebedrijven en de Wageningen University Research zullen hierbij aanwezig zijn.

Nieuw project

Brigit van Soest, programmamanager Coalitie Duurzame Farmacie: ‘Door tijdens deze fysieke sessie kennis samen te brengen, kunnen we gezamenlijk een project opzetten voor het uitvoeren van pilots en de monitoring van medicijnresten bij de bron.’
Ook wordt er een update gegeven over de internationale projecten die het Consortium uitvoert, zoals een verkenning die plaatsvindt over de AMR-situatie in India.

Aanmelden

De meeting vindt plaats bij de Vereniging Innovatieve Geneesmiddelen in Den Haag, op donderdag 12 mei van 14.00 tot 17.00 uur. Wilt u zich aanmelden? Stuur dan een email met naam, telefoonnummer en organisatie naar [email protected]

Meer over het consortium