08-10-2019

Bristol-Myers Squibb fietst voor kankeronderzoek

Medewerkers van Bristol-Myers Squibb (BMS) namen in september deel aan de Country 2 Country 4 Cancer-rit. Een groot Europees wielerevenement dat BMS dit jaar voor de vierde keer organiseerde.

Bijna honderd BMS-medewerkers fietsten door Zwitserland, Italië, Frankrijk, Spanje en het Verenigd Koninkrijk om geld in te zamelen voor kankeronderzoek en Europese kankerorganisaties die lid zijn van de Union for International Cancer Control (UICC).

BeNeLux-team
Dit jaar haalde het BeNeLux-team een totaalbedrag op van € 8.500,-. Dit bedrag wordt ter beschikking gesteld aan de European Cancer Patients Coalition (ECPC), eveneens lid van de UICC. In de afgelopen drie jaar haalden meer dan 200 BMS-medewerkers in Europa samen bijna € 290.000 op via de Country 2 Country 4 Cancer-rit. Zes teams uit 15 landen deden mee en reden bij elkaar bijna 3.600 kilometer.

Geweldige ervaring
Sommige wielrenners zijn zelf gediagnosticeerd met kanker, terwijl anderen meefietsten voor hun geliefden die getroffen zijn door een vorm van kanker. Bram Hoogesteger en Arno Vermeulen vertegenwoordigden het team namens Nederland. ‘Het was een geweldige ervaring en ik ben zeer dankbaar dat we zoveel geld hebben kunnen ophalen ter bevordering van kankeronderzoek’, aldus Hoogesteger.

Chronische ziekte
Jaarlijks ondersteunt BMS, mede door het organiseren van dit soort evenementen, vele vormen van kankeronderzoek. Het bedrijf zet zich in om kanker te transformeren tot een chronische ziekte, waardoor een verbeterde kwaliteit van leven voor veel mensen met kanker bereikbaar wordt.