07-09-2021

Dutch Medicine Days in teken innovatieve geneesmiddelenontwikkeling

Figon Medicines Day
Op 27 en 28 september 2021 vinden in de Stadsgehoorzaal in Leiden de jaarlijkse Dutch Medicine Days (DMD) plaats. Met een hoofdrol voor enkele van onze lidbedrijven.

Op de eerste dag draait alles om de ontwikkeling van vaccins en geneesmiddelen tegen COVID-19. Mark Bonte (UMC Utrecht) geeft een overzicht van internationale studies die tot doel hadden om de beste behandeling tegen COVID-19 te vinden. En dat onder een enorme tijdsdruk. Een tijdsdruk die er ook was bij de ontwikkeling van vaccins. Hoe men dit voor elkaar kreeg, vertelt Mark Kaptein, medisch directeur van Pfizer.

Dag 2

Op 28 september gaat de DMD verder met een bijdrage over ontwikkeling van geneesmiddelen tegen kanker door Jaap Verweij (directeur van het Cancer Drug Development Forum) en Ronald Plasterk (directeur en oprichter van Frame Cancer Therapeutics).

Arjen Schippers gaat in op de bouw van een nieuwe productiefaciliteit van Bristol-Myers Squibb in Leiden, waar over enkele jaren innovatieve kankerbehandelingen gemaakt worden. In de middag spreken onder meer Gerrit Meijer (Health RI), over het gebruik van data tijdens geneesmiddelontwikkeling en Bernard Muller, directeur van RegMedXB, een publiek-private samenwerking gericht op de ontwikkeling van regeneratieve geneesmiddelen, met Nederlandse en Belgische partners.

Klik hier voor meer het complete programma en aanmelden.