01-09-2021

Duurzame inhalator

Boehringer Ingelheim heeft de milieu-impact van een veel gebruikte inhalator aanzienlijk verkleind. De aanpassing heeft ervoor gezorgd dat de inhalator navulbaar is tot zes maanden en daarom niet iedere maand weggegooid hoeft te worden. Dat scheelt tot tien inhalatoren per patiënt per jaar en daarmee levert dat wereldwijd een enorme materiaalbesparing op.

De CO2 -voetafdruk is bij drie en zes maanden gebruik respectievelijk 57% en 71% lager dan voorheen bij het maandelijks weggooien van de inhalator. Daarnaast is ook rekening gehouden met het behoud van originele eigenschappen: het product is drijfgas- en lactose-vrij, zonder dat het dagelijks gebruik voor de patiënt is veranderd.

Uit onderzoek blijkt dat door aanpassing van de inhalator in de periode vanaf introductie (april 2019) tot 2025 er een besparing mogelijk is van naar schatting 776 ton plastic en 14.300 ton CO2. Ter vergelijking: 776 ton plastic is gelijk aan meer dan 77,6 miljoen halve liter PET-flessen. Met het ontwerp heeft Boehringer Ingelheim de Pharmapack EcoDesign Award 2020 gewonnen.