01-09-2020

Europese Unie treedt toe tot COVID-19 Vaccine Global Access Facility

De Europese Commissie gaat deelnemen aan de COVID-19 Vaccine Global Access Facility (COVAX) dat zich richt op gelijke toegang tot betaalbare COVID-19-vaccins wereldwijd. De Commissie heeft € 400 miljoen toegezegd ter ondersteuning van COVAX.

‘Alleen door wereldwijd samen te werken, in solidariteit, kunnen we het coronavirus verslaan. Dat vraagt om een inclusieve, internationale aanpak’, zegt Stella Kyriakides, eurocommissaris voor Volksgezondheid. ‘COVAX zet zich om een alle mensen in de wereld op een rechtvaardige manier toegang te geven tot een mogelijk vaccin tegen COVID-19.’

Over COVAX
COVAX is een gezamenlijk initiatief van Gavi, de Coalition for Epidemic Preparedness Innovations (CEPI) en de Wereldgezondheidsorganisatie. Doelstelling is de ontwikkeling en productie van COVID-19-vaccins te versnellen en een eerlijke en rechtvaardige toegang voor elk land ter wereld te garanderen. De COVAX-faciliteit streeft ernaar eind 2021 2 miljard doses aan te schaffen door te onderhandelen met verschillende vaccinleveranciers.

Persbericht Europese Commissie