02-07-2019

Fietsen tegen kanker

Afgelopen week werkten medewerkers van geneesmiddelenfabrikanten Pfizer, lid van de Vereniging Innovatieve Geneesmiddelen, zich in het zweet om geld op te halen voor het goede doel, gericht tegen kanker.

Zij sloten zich voor de vierde keer op een rij aan bij de Erasmus MC Tour de Rotterdam, met dit jaar het thema ‘kanker kansloos fietsen’.

Tour de Rotterdam
Een team van zestien enthousiaste fietsers van Pfizer sloten zich ook dit jaar weer aan bij de Tour de Rotterdam, een tocht van 85 kilometer. Met ‘fietsen tegen kanker’ als goed doel dit jaar, mocht ook deze editie een afvaardiging van Pfizer niet ontbreken. Samen met alle betrokken partijen in de behandeling van kanker streeft het bedrijf naar een ‘goed leven met kanker totdat er geen kanker meer is’.

Impactvolle samenwerkingen
‘Wij voelen de urgentie waar kankerpatiënten mee te maken hebben. Daarom werken ook onze wetenschappers samen met specialisten over de hele wereld aan veelbelovend onderzoek’, aldus Marc Kaptein, medisch directeur Pfizer en deelnemer aan de Tour de Rotterdam. ‘De strijd tegen kanker voer je niet alleen. Iedereen werkt hard aan betere behandelingen en met behulp van impactvolle samenwerkingen komen innovatieve medicijnen sneller tot stand.’ vult Joyce Kitselaar, werkzaam binnen het oncologieteam bij Pfizer, aan.

Pfizer ‘de Tour de Rotterdam is echt wel gers’