22-06-2021

Fietsen van Italië naar Nederland voor kankeronderzoek

Carolien Terlien Tour for life
Ruim 1.300 kilometer en 19.000 hoogtemeters fietst Carolien Terlien, medewerker van de Vereniging Innovatieve Geneesmiddelen, eind augustus om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor kankeronderzoek voor het Daniel den Hoed Fonds.

Ze is één van de 300 wielrenners die deelneemt aan de Tour for Life 2021, een toertocht van acht dagen van Noord-Italië naar Nederland. De opbrengst van de tocht gaat naar de financiering van wetenschappelijk onderzoek uitgevoerd door het Erasmus MC Kanker Instituut.

Personalized medicine

‘Samen met mijn teamgenoot Karin heb ik inmiddels ruim € 8.800,- aan sponsorgeld binnen gehaald. Maar er is nog veel meer geld nodig om patiënten met kanker een behandeling op maat te bieden’, zegt Carolien. ‘Want dat is het specifieke doel van Tour for Life; onderzoek en ontwikkeling van personalized medicine, zodat iedere patiënt het juiste medicijn en behandeling, in de juiste dosis op het juiste moment krijgt. Door mijn werk voor de VIG weet ik daar inmiddels alles van. En ik geloof ook in de enorme potentie ervan.’

Trainen

Naast sponsorwerving, wordt er had getraind om zo goed mogelijk voorbereid te zijn op de monstertocht deze zomer. Carolien: ‘Er staat inmiddels 5.200 kilometer op de teller. Ik volg een strak trainingsschema, wat erop neerkomt dat ik gemiddeld vijf keer per week op de fiets zit. In combinatie met werk en gezin is dat best pittig, maar het geeft ook ontzettend veel energie om hier zo gefocust mee bezig te zijn en een bijdrage te leveren aan het goede doel, zeker met al die mensen in gedachte die getroffen worden door kanker.’

Help mee!

Carolien: ‘Gun je mij een steuntje in de rug en draag je wetenschappelijk onderzoek in het Erasmus MC Kanker Instituut een warm hart toe? Dan is een kleine donatie via mijn Tour for Life-sponsorpagina van harte welkom!’ Dat kan via: Carolien Terlien – Tour for Life 2021. De opbrengst van Tour for Life gaat dit jaar onder andere naar onderzoek van moleculair bioloog Ralph Stadhouders naar de rol van het immuunsysteem bij kanker, specifiek gericht op de werking van IC-remmers.

Sponsorpagina Tour for Life