04-02-2019

‘Ik geef niet op totdat er bij kanker altijd een behandeling mogelijk is’

‘Iedereen moet toegang hebben tot de nieuwste en beste therapieën.’ Dat is waar Nadine Janssen, senior clinical research associate bij AbbVie, zich voor inzet. ‘Samen kunnen we daarvoor zorgen.’ Maandag 4 februari is het wereldkankerdag.

‘Kankerbehandelingen worden steeds meer targeted therapy; therapieën die zich richten op een bepaald stukje van een celniveau. Onze studies onderzoeken dus vooral nieuwe middelen. Zo sta je echt aan de basis van iets wat mogelijk heel belangrijk kan worden,’ vertelt Nadine Janssen. ‘Ondanks dat ik er niet bij ben in de spreekkamer, voel ik me heel betrokken als mensen mee kunnen doen aan zo’n studie.’

Kwaliteit van leven
In de data lees je direct terug wat de impact van deelname aan een onderzoek is. Voelt een patiënt zich beter? Is de ziekte onder controle? Of verandert er niets? Je streeft ernaar om mensen een beetje extra kwaliteit van leven te bieden, vooral in dat soms laatste, zo belangrijke deel van het leven. Wat vind ik het mooi dat ik daar een bijdrage aan kan leveren.’

Ik geef niet op totdat…
Nadine: ‘Hier werken betekent meewerken aan innovatie, het verschil maken en je met hart en ziel inzetten voor de ontwikkeling van nieuwe middelen voor ziekten waarvoor nu maar beperkte behandelopties zijn. Samengevat bied je patiënten meer perspectief. Ik geef niet op totdat iemand met kanker geen kankerpatiënt meer is. Wat ik daarmee bedoel, is dat ik hoop dat het stigma rond de ziekte verdwijnt en dat mensen met kanker meer behandelmogelijkheden krijgen.

#WijGevenNietOp
De belofte van Nadine Janssen is onderdeel van de campagne #WijGevenNietOp, waarin medewerkers van geneesmiddelenbedrijven vertellen over hun toewijding bij de ontwikkeling van nieuwe medicijnen tegen ziektes waarvan we vandaag de strijd nog verliezen. Lees het hele verhaal van Nadine Janssen op WeWordenBeter.

Wereldkankerdag
Steeds meer mensen krijgen kanker, maar gelukkg overleven ook steeds meer mensen de ziekte. Dankzij innovatieve geneesmiddelen zijn huid-, prostaat-, borst- en schildklierkanker de afgelopen jaren in veel gevallen chronische ziekten geworden. Dat is heel goed nieuws voor patiënten. Voor kankersoorten die nog minder goed te behandelen zijn, worden veel innovatieve geneesmiddelen ontwikkeld.

NOS bericht over meer diagnoses en steeds betere overleving