29-10-2019

‘Ik geef niet op totdat iedereen met psoriasis een normaal leven kan leiden’

Voor Marjolein Lakenman telt maar één ding: ervoor zorgen dat mensen met de immunologische aandoening psoriasis een normaal leven kunnen leiden. Gelukkig is dit door innovatieve ontwikkelingen de afgelopen jaren voor steeds meer mensen mogelijk geworden.

Toch kan en moet het volgens Marjolein nog beter. Als National Sales Manager Dermatology bij AbbVie zet zij zich hier samen met haar bevlogen team hard voor in. Ze vertelt hierover op Wereld Psoriasis Dag. Op deze themadag wordt er wereldwijd aandacht gevraagd voor de ziekte psoriasis en Artritis Psoriatica.

Bloot geven
‘Psoriasis zit vaak op zichtbare plekken en veel mensen die de aandoening hebben, schamen zich ervoor. Ze krijgen opmerkingen op straat’, zegt Marjolein. ‘Wij horen vaak dat mensen met psoriasis amper naar buiten durven te gaan of depressief worden; de ziekte heeft enorme impact op je zelfvertrouwen.’

‘Beter’ is niet goed genoeg
‘Met veel patiënten gaat het dankzij geneesmiddelen echt beter. Als de arts hen vraagt hoe het gaat, geven ze aan dat ze minder last hebben dan voorheen. Maar ik vind “het gaat beter” niet goed genoeg gezien alle innovaties op het gebied van geneesmiddelen. Ik wil voor iedereen de best mogelijke behandeling, daarom geef ik niet op totdat iedereen met psoriasis een normaal leven kan leiden. Daar zijn we misschien nu nog niet, maar we komen er wel steeds dichterbij.’

#WijGevenNietOp
De belofte van Marjolein Lakenman is onderdeel van de campagne #WijGevenNietOp, waarin medewerkers van geneesmiddelenbedrijven vertellen over hun toewijding bij de ontwikkeling van nieuwe medicijnen tegen ziektes waarvan we vandaag de strijd nog verliezen. Lees het hele verhaal van Marjolein op de site WeWordenBeter.