In deze VIG Talk staat modulair richtlijnonderhoud centraal. Het Kennisinstituut van de Federatie Medisch Specialisten onderhoudt steeds meer richtlijnen op modulaire werkwijze. Een vast proces waarin onderhoud plaatsvindt op moduleniveau in plaats van richtlijnniveau.
Hoe werkt dit modulair richtlijnonderhoud, wie zijn daarbij betrokken en hoe kan het bijdragen aan een snellere actualisering van richtlijnen en daarmee toegankelijkheid van nieuwe middelen? Hierover gaat de VIG Talk van donderdag 10 maart. Aanmelden kan nog steeds!
Sprekers
Teus van Barneveld, directeur van het Kennisinstituut van de Federatie Medisch Specialisten, neemt ons mee in de totstandkoming en werking van de modulaire richtlijnen, de meerwaarde van deze werkwijze van richtlijnonderhoud en samenwerking hierin met anderen.
Ilse van Hensbeek is medisch directeur bij Astrazeneca en voorstander van het modulair richtlijnenonderhoud. Ze gaat nader in op het belang van tijdige updates van richtlijnen voor innovaties en het geven van wetenschappelijke informatie die waardevol is voor de opstellers van behandelrichtlijnen.
Over Modulaire Richtlijnen
Modulair richtlijnenonderhoud zorgt ervoor dat kennis sneller verwerkt wordt in richtlijnen en geïmplementeerd wordt in de praktijk. De Vereniging Innovatieve Geneesmiddelen ziet de werkwijze van modulair richtlijnonderhoud als mogelijkheid om de toegankelijkheid van nieuwe middelen te verhogen.
Discussie
Na een korte presentatie van beide sprekers, kunnen deelnemers aan de VIG Talk zich via de chatfunctie mengen in de discussie en vragen stellen.
Aanmelden
De (online) VIG Talk wordt live uitgezonden, op donderdag 10 maart 2022, van 16.00 tot 17.00 uur. Carla Vos, hoofd kennis & beleid en plv. directeur van de Vereniging Innovatieve Geneesmiddelen, is moderator. Deelnemers ontvangen kort voor het event een link voor online toegang.