24-10-2023

Impressie van VIG Medicijndialoog

VIG Medicijndialoog Denis Peters
© Laloes Fotografie
De jaarlijkse VIG Medicijndialoog – dit keer op 11 oktober in Nieuwspoort – was drukbezocht. Acht sprekers en het publiek bogen zich over de toegang tot nieuwe medicijnen. Inmiddels is er een korte video beschikbaar, met een impressie van deze middag. Er zijn twee versies van deze video: met Nederlandse en Engelse ondertiteling.

Hieronder vindt u een link naar beide varianten van de video, die ruim twee minuten duurt. Er is ook een derde link: naar een schriftelijk verslag met enkele foto’s. Dit verslag is op 11 oktober ’s avonds al verspreid via een extra VIG-nieuwsbrief.

Inspiratie

Tijdens deze bijeenkomst kwamen aan het woord: Neil Grubert, Jacquelien Noordhoek, David Ikkersheim, Michel van Agthoven, Nelleke Cools, Eugène van Leeuwen, Vicky Sniekers en Denis Peeters. Het thema toegang werd belicht vanuit Europees perspectief én het patiëntperspectief.
De bijeenkomst was bedoeld om inspiratie op te doen. De komende maanden bekijkt de VIG samen met stakeholders welke bouwstenen en ideeën wellicht bruikbaar zijn in het Nederlandse systeem.

Video VIG Medicijndialoog 2023, Nederlandse ondertiteling

Video VIG Medicijndialoog 2023, Engelse ondertiteling